Mer så, i en alder da de fleste av oss kjøre til jobb, spise ut veldig ofte, spis junk food og føre mer stasjonære liv ... prisgitt datamaskiner på jobb og fjernsynsapparater hjemme. Så hva gjør du i en slik situasjon for å beskytte deg mot stigende kolesterolnivået eller farene ved en forestående hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, diabetes og fedme?
Hvis du spør meg, er det ingen kortsiktig løsning på den risiko en slik livsstil positurer. Hvis i det hele tatt det er en løsning, er det å gjøre små endringer i vår hverdag og forplikte seg til dem for alltid. Jeg tror at i utgangspunktet resultatene kan være treg, men jo lenger du holder deg til de teknikkene som er nevnt nedenfor, jo sunnere du vil føle og se deg selv bli.
EAT ... OG leve sunt TEKNIKKER
En. VANN: Start og avslutt dagen med et glass vann. Drikk et glass vann i tillegg, før og etter hvert hovedmåltid du har. Som vil holde deg fyldigere og hydrert gjennom hele dagen, og du ville ha automatisk konsumert de nødvendige kvote på 8 til 10 glass. Tilstrekkelig vann inntak hindrer kroppen unødvendig vann oppbevaring og også hindrer den fra å lagre vann som reserve, på feil steder.
2. Måltider: Spis innen en halv time på å våkne opp og aldri hoppe over frokost. I tillegg til frokost, bryte lunsj og middag i to segmenter hver. Dette betyr at i stedet for å ha tre større måltider, vil du ha fem mindre måltider om dagen. Logikken bak mindre måltider er at det er lettere for magen å bryte ned og fordøye. Siden kroppens stoffskifte er tregeste om natten, gjør at middagen er et mindre måltid i forhold til lunsj og har det helst, tre timer før sove.
3. CHEW: Et lite kjent faktum er at tygge maten i stedet for å buldre eller gulping det ned, hjelper på å holde våre vekter sunn og i sjakk. Gjør det til en vane å tygge sakte, er 15-20 biter per munnfull bra! Gjør du det, ikke bare hjelpemidler fordøyelsen, men også hjelper deg når magen er full.
4. BALANSERT KOSTHOLD: Å være vegetarianer, for meg et balansert kosthold inkluderer å få min daglige dose av fiber i form av havre, brunt brød og brun ris, kalsium i form av melk og ostemasse, proteiner i form av pulser og belgfrukter og vitaminer i form av salater, grønne grønnsaker og frukt. For ikke-vegetarianere, magre deler av kjøtt i tillegg er å foretrekke, siden de er lav-fett. Konsultere en dietetiker å vite dine personlige balansert diett behov, anbefales på det sterkeste.
5. UNNGÅ: Mens en teskje eller to av sukker og olje om dagen er bra med meg, jeg prøver mitt beste for å unngå elementer med trans-fett, for mye sukker eller fett som olje, smør, avklares smør, ost, fløte, osv. Jeg har også unngå elementer fullpakket med overflødig salt, fordi for mye av det er usunn og fører til vann oppbevaring. Det er viktig, for ikke å helt gjøre unna med sukker, salt og litt fett i våre liv, fordi de er hjernen mat. Men overvåking av inntak er viktig fordi frukt, grønnsaker, brød, ris og belgfrukter, som allerede inneholder noen mengder av disse.